Case: Groei en focus op HR

Bij elk bedrijf waar we binnenkomen, is het ons streven om niet alleen te adviseren, maar ook om een partner te worden in de ontwikkeling van het bedrijf. Wat ons zo enthousiast maakt over de samenwerking met MSR Verhuur, is hun oprechte betrokkenheid bij hun medewerkers en de wens om continu te verbeteren. Het is bewonderenswaardig hoe zij de menselijke factor vooropstellen in hun groeiproces.

Groei bij MSR Verhuur verdubbelde

Hoe De Virtuele Personeelsadviseur en MSR Verhuur samen een sterke bedrijfscultuur neerzetten.

Wat realiseert De Virtuele personeelsadviseur voor MSR Verhuur?

  • Afdekking van juridische risico’s
  • Jaarlijkse gesprekscyclussen en feedbackmomenten
  • Strategische advisering m.b.t. HR- en bedrijfsbeleid

Verdubbelde groei bij MSR Verhuur in 5 jaar

“In vijf jaar groeiden we twee keer zo groot” – Directeur Nick van Zwieteren nam het familiebedrijf MSR Verhuur in 2018 over van zijn vader. Onder zijn leiding is het personeelsbestand gegroeid tot 35 medewerkers, 4 filialen en een dubbel zo grote omzet. “Deze groei kwam niet vanzelf. Het was het resultaat van hard werken, durven investeren en de ontwikkeling van een sterke bedrijfscultuur.”

Groei vraagt om goed management

Goed leiderschap gaat over het herkennen van je sterktes én de moed hebben om deskundigheid in te roepen voor de gebieden buiten je kerncompetenties. MSR Verhuur begrijpt dit en dat zorgt ervoor dat ze een bloeiend en veerkrachtig bedrijf zijn.

“Met snelle groei komen nieuwe uitdagingen, ook op het gebied van personeelsmanagement.” Nick van Zwieteren: “Juist voor een succesvolle business moet je de dingen waar je niet genoeg aandacht aan kunt geven, durven uitbesteden. Voor mij was het dan ook duidelijk dat ik wilde investeren in HR.”

“Want ik kan zelf goed investeren in mijn bedrijf, en in mijn machines, maar uiteindelijk zijn je mensen het allerbelangrijkste. Daarom heb ik contact opgenomen met Gracita van De Virtuele Personeelsadviseur.”

Nick ziet nog een andere reden om in een sterke bedrijfscultuur te investeren; naast snelle groei. “Er zijn medewerkers die al 25 jaar bij het bedrijf werken. En ik zie ook dat medewerkers terugkeren, nadat ze het ergens anders geprobeerd hebben. Dat zegt wat. Mijn mensen investeren in mijn bedrijf, en dus wil ik in hen investeren.

We zien bij MSR Verhuur een inspirerende combinatie van gedurfd leiderschap en een focus op duurzame groei. Hun bereidheid om te investeren in de ontwikkeling van hun mensen is wat hen echt onderscheid.

Samenwerking met De Virtuele Personeelsadviseur

“We zijn onze samenwerking gestart met een planning over de korte- en langetermijnzaken die we willen realiseren. We hebben juridisch een aantal risico’s afgedekt – dingen waar Gracita me op wees. ook hebben we aandacht gegeven aan een aantal medewerkers die dat nodig hadden. En we hebben een jaarlijkse gesprekscyclus gestart. Daar sluit Gracita van De Virtuele Personeelsadviseur ook bij aan. Ze ondersteunt de filiaalleiders dan in de voorbereiding en bij het voeren van de gesprekken. Dat levert duideijkheid en een professionele aanpak op.”, aldus Nick.

Resultaat: een stabiele bedrijfscultuur

“Ik merk wel dat mensen in het bedrijf aangeven dat ze meer gezien worden, en dat ze het fijn vinden dat we alles als organisatie professioneel aanpakken. Ik heb het idee dat mensen vinden dat er meer naar ze geluisterd wordt.” aldus directeur Nick. “Ik kan iedereen die zijn processen wil professionaliseren, en iedereen die goed voor zijn mensen wil zorgen, De Virtuele Personeelsadviseur dan ook aanraden.”

De feedback van de medewerkers bij MSR Verhuur over het zich gezien en gehoord voelen, is de ultieme bevestiging van ons werk. Het is ons doel om bij te dragen aan een omgeving waarin elke stem telt en bijdraagt aan het algehele succes van de organisatie.

Nick is ook blij met het advies dat De Virtuele Personeelsadviseur geeft: “Gracita kan goed schakelen tussen het belang van de organisatie en het belang van de medewerker. En daarin geeft ze heel goed advies. Ze denkt ook verder vooruit dan wij zelf kunnen, vanuit haar expertise. Ze is een vraagbaak voor leidinggevenden. Yes, we blijven zeker nog een tijd zo doorgaan samen.”

Weten wat De Virtuele Personeelsadviseur voor jou kan doen? Neem contact op

Het is altijd ons doel om te anticiperen op de behoeften van onze klanten en om duurzame oplossingen te bieden die echt impact maken. Onze samenwerking met MSR Verhuur is het toonbeeld van hoe we die missie in praktijk brengen en we kijken uit naar de voortzetting van onze succesvolle samenwerking.

Wil je weten wat De Virtuele Personeelsadviseur voor jouw bedrijf kan betekenen? Stuur ons een bericht!

Gerelateerde cases