Mis niks rond duurzame inzetbaarheid in jouw onderneming

Net als tientallen van je concullega’s in mijn klantenbestand haal jij nog lang niet alles uit duurzame inzetbaarheid. Dat durf ik te wedden. Want zo’n HR-buzzword klinkt nogal… saai. En dus laten ondernemers duurzame inzetbaarheid uit zichzelf links liggen. Terwijl duurzame inzetbaarheid de sleutel tot succes en groei van je onderneming is.

Wat moet je allemaal over duurzame inzetbaarheid weten om je groeidoelen dit jaar te halen? Ik vertel je alles in deze blog.

Waarom levert duurzame inzetbaarheid je direct winst op?

Stel je voor: je runt een kleine onderneming in de gezondheidssector. Laten we zeggen, een tandartspraktijk. Mooi werk, maar ook gebonden aan strakke deadlines. Hier werkt Emma, een getalenteerde tandartsassistente en moeder van twee. Door de strakke 8-tot-half-5 mentaliteit vindt Emma het lastig om werk en privé te combineren, en verliest ze plezier in haar werk. Ze meldt zich soms ziek om haar gezin te managen. Zo is ze nauwelijks duurzaam inzetbaar.

Je besluit vaste werktijden aan te passen en thuiswerken in te voeren, ook al past dat eigenlijk niet binnen je bedrijfsvisie. Binnen 2 maanden merkt Emma dat haar plezier en productiviteit helemaal terug zijn. Ze kan haar werkplek aanpassen aan haar gezinsleven, wat resulteert in hoogwaardig werk en tevreden klanten.

Emma is hierin geen uitzondering. Talloze onderzoeken tonen aan dat hernieuwde maatregelen rond duurzame inzetbaarheid werknemers gelukkiger en productiever maakt, wat direct bijdraagt aan de winstgevendheid van je bedrijf.

Hoe vergroot je duurzame inzetbaarheid in het algemeen?

Zijn je werknemers nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd en productief aan het werk? Dan is je duurzame inzetbaarheid helemaal in orde. Dat hou je zo door te investeren in de groei van je team.

Hoe je dat voor elkaar krijgt, verschilt per team en per organisatie. Bij het ene team passen veel workshops en teambuilding. Bij het andere team passen flexibele werktijden. En een derde team heeft veel baat bij individuele coaching. Door samen met een HR-strateeg te reflecteren op de echte behoeften van je teamleden, ontdek je wat het beste bij jouw team past.

Hoe ver ga je bij het vergroten van duurzame inzetbaarheid?

Meer duurzame inzetbaarheid betekent meer individuele opties voor je werknemers. Hoe ver je daarin gaat, hangt af van de visie en middelen van je onderneming. Sommige ondernemingen bieden uitgebreide gezondheidsprogramma’s of ontwikkelkansen aan, terwijl anderen kiezen voor flexibele werktijden of opvangmogelijkheden. Kies vooral een duidelijke strategie die past bij de behoeften van de werknemers en de doelstellingen van je onderneming.

Duurzame inzetbaarheid en jonge ouders

Steeds meer jonge ouders vinden het moeilijk om de verantwoordelijkheden van werk en ouderschap te combineren. Vaders en moeders werken net zo veel, en voelen zich overdag net zo moe. En jij wil natuurlijk dat je werknemers zich fit voelen. Jonge ouders zijn dus gebaat bij een werkgever die ze helpt fit te blijven. Daar kun je als werkgever aan bijdragen door flexibele werktijden te bieden, mee te denken over ouderschapsverlof en eventueel zelfs opvangmogelijkheden.

Duurzame inzetbaarheid en mantelzorgers

Zijn de kinderen de deur uit, dan kan het zomaar gebeuren dat je werknemers een mantelzorgtaak op hun schouders krijgen. Of eerder al – terwijl ze midden in een druk gezinsleven zitten. Wanneer je als ondernemer rekening houdt met de persoonlijke omstandigheden van een werknemer, betaalt dat zich terug in tevredenheid en positiviteit op de werkvloer. Mantelzorgers zijn er erg bij gebaat wanneer hun werkgever even wat extra tijd neemt voor een goed gesprek. Maar ook zoiets simpels als begrip voor telefoontjes tijdens een belangrijke vergadering maakt voor mantelzorgers een groot verschil.

Het DVP-effect: vergroot je duurzame inzetbaarheid met Jill, De Virtuele Personeelsadviseur

Duurzame inzetbaarheid is maatwerk. Zeker wanneer jouw onderneming zich niet zomaar leent voor flexibele werktijden of thuiswerken. Toch is het mogelijk om duurzame inzetbaarheid in iedere organisatie flink te vergroten.

Mis niks rondom de laatste mogelijkheden voor duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie of praktijk. Jill, De Virtuele Personeelsadviseur helpt echt iedere onderneming verder.

Stuur ons gauw een berichtje, tot snel!