Nieuwe werknemer aannemen

Ben je op zoek naar een nieuwe werknemer? En wil je zo snel mogelijk een nieuwe werknemer aannemen? Dan kan dat een uitdaging voor je zijn. Want wat nu als je de verkeerde werknemer aanneemt? Vroeg of laat levert dat gedoe. Jouw bedrijf verliest dan onnodig tijd en geld om de situatie goed op te lossen. Gelukkig kun je dit soort situaties voorkomen. Hoe? Jill geeft je de vijf belangrijkste tips.

De perfecte kandidaat

Om de kans op het vinden van de juiste match met een nieuwe werknemer zo groot mogelijk te maken, adviseert Jill je om vooraf goed te bedenken wat je nodig hebt. Welke kennis en vaardigheden verwacht je van de ideale kandidaat? En welke persoonlijkheidskenmerken passen bij de functie én bij jouw bedrijf?

Stel de juiste vragen

Stel de juiste vragen

Door de juiste vragen te stellen, kun je veel over een kandidaat te weten komen. Deze informatie helpt je om te bepalen of deze kandidaat de juiste kennis, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen heeft.

De verkeerde werknemer aannemen kost onnodig veel tijd, energie en geld.

Een referentiecheck is geen overbodige luxe.

  • Een duidelijk functieprofiel
  • De juiste kennis en vaardigheden
  • Een goede klik

Duidelijke verwachtingen

Maak vooraf duidelijk goed wat je van je werknemer duidelijk verwacht. En zorg dat je weet wat je werknemer andersom van jouw bedrijf verwacht. Zo voorkom je onnodige teleurstellingen achteraf.